Welkom op mijn website!

Mijn naam is Annemiek Hendriks en ik maak korsetten op maat. Ik verwacht in januari of februari een nieuwe website te kunnen lanceren, maar voor nu kunt u hier alvast informatie vinden over mijn werk.

‘Dea Volente’ is de naam van mijn merk. Het is Latijn en betekent iets als: ‘de godin willende’. Ik maak reeds 17 jaar kostuums en sinds dit jaar richt ik me erop om van korsetten mijn werk te maken.

Diensten en werkwijze

Een korset is een bijzonder kledingstuk. Het korset en de voorlopers ervan fungeerden als een soort bustehouder die bovendien uiterst geschikt was onder zware hoepelrokken en petticoats te dragen – het gewicht werd zo gelijkmatig over de torso verdeeld. Waar het vroeger als een noodzakelijk onderdeel van het ondergoed werd gezien, kan het vandaag gedragen worden als een modeaccessoire, als onderdeel van een (feestelijke) outfit of verwerkt in een gala- of trouwjurk. Ook kan het worden gedragen ter ondersteuning van de rug, of ter verbetering van het postuur.

Korsetten bestaan in de basis uit ‘coutil’, een hele sterke katoenen stof, baleinen en een busk (voorsluiting). De baleinen en de busk worden meestal van staal gemaakt. Ik gebruik een naaimachine maar er komt ook handwerk bij kijken, voornamelijk bij de afwerking van het kleding stuk. De patronen die de basis vormen (van de ‘panden’ die ik uit de stof haal om aan elkaar te naaien) teken ik zelf, maar soms maak ik gebruik van historische patronen of patronen van andere corsetièrs. De patronen houden rekening met de vorm van het lichaam (in het bijzonder de ribbenkast en de heupbotten) waardoor ze zeer comfortabel zijn voor kledingstukken gemaakt met staal. Een wespentaille is niet noodzakelijk maar wel mogelijk – alles in overleg met de klant.

Kort samengevat kan ik 3 soorten korsetten aanbieden:

  1. Prêt-à-porter (klaar om te dragen). Dit is wanneer ik zelf een korset maak in een bepaalde maat en deze te koop aanbied.
  2. ‘Made-to-measure’: de klant geeft de maten door, ik pas daar het patroon op aan en maak het korset. Ontwerp in overleg met klant.
  3. Couture: ik neem de maten bij de klant en maak één of zonodig meerdere proefversies om de pasvorm perfect te krijgen en het ontwerp wordt in overleg met de klant bepaald.

Prijzentabel 2022

In de meest simpele uitvoering is een mooi aansluitend korset in één laag stof (coutil keper, satijn of jacquard) mogelijk. Tegen een meerprijs kunnen extra lagen sierstof, een voering, extra baleinen en allerhande decoraties en details worden toegevoegd.

De levertijd wordt vastgesteld in overleg. Betaling geschiedt in één keer of in twee tot drie termijnen, waarbij het eerste bedrag altijd vooraf wordt betaald. Op maat en couture korsetten kunnen niet worden teruggenomen.

‘Waspie’‘Underbust’‘Overbust’Jurk
Prêt-a-porter*€ 400€ 500€ 800nvt
Op maat€ 450€ 750€ 1125nvt
Couture€ 600€ 1000€ 1500heden nog niet mogelijk
Smal riem-achtig korsetKorset tot onder de BH-lijnKorset die buste bedekt
Prijzen zijn vanaf-prijzen en incl. 21% BTW

Contact

Als u meer informatie wilt kunt u een berichtje sturen via instagram @deavolente of mij e-mailen op: info@deavolente.nl

Omslagfoto: Michelle Koopmans

Leave a Reply